Zoeken in deze blog

maandag 9 mei 2011

Super activiteit met je hond: doggydance!

Wanneer je, samen met je hond, hard hebt gewerkt aan de basis gehoorzaamheidscommando's, zoek je wellicht een 'fun' activiteit, waarmee je jouw hond lichamelijk en geestelijk kunt prikkelen en je de band met je hond nog verder kunt verstevigen. Denk daarbij ook eens aan 'doggydance'!

Wat is doggydance?
Bij Doggydance (ook wel 'Canine Freestyle genoemd) doen baas en hond allerlei oefeningen op de maat van de muziek. Doggydance is voor alle honden geschikt, maar je hond moet wel de basisgehoorzaamheidscommando's beheersen, omdat je de oefeningen bij Doggydance los van de riem uitvoert. Bovendien moet de hond lichamelijk volgroeid zijn, omdat de hond soms complexe bewegingen maakt, zoals draaien, achteruit lopen, springen, e.d. Bij doggydance werk je heel intens met je hond samen. Je vraagt veel precisie van je hond en dat lukt alleen als je positief met hem werkt. 


Wereldkampioen
Iedereen kan Doggydancen met zijn hond. Niet iedereen hoeft wereldkampioen te zijn om van Doggydance te genieten. Wil je zien wat je allemaal kunt bereiken met Doggydance? Kijk dan eens naar de routine van Attila Skukalek, met recht een wereldkampioen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten